Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Qitaf

Świeże Daktyle Medjool z Jerycha

Przejdź do sekcji Opinie

  • Nowy zbiór 2024/2025
  • Świeże daktyle
  • Klasa 1 
  • Duże
  • Ręcznie zbierane i starannie wyselekcjonowane 
  • Słodki karmelowy smak
  • Głęboki, ciemnobrązowy kolor
  • Król daktyli
  • Z pestką w środku 
  • Gluten free
  • Skład: 100% naturalne daktyle, bez dodatku cukru, bez barwników, bez konserwantów
  • Waga: 1kg
  • Kraj pochodzenia - Palestyna z Jerycha

 

Przejdź do pełnego opisu
Cena 39,99 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: 7718-9040D_20240509180251

Cechy produktu

Daktyle

Daktyle Medjool - daktyle jerycho

Pochodzenie

Pochodzenie Palestyna

Waga

Waga 1kg

Opis

 

  • Świeże daktyle
  • Nowy zbiór 2024/2025
  • Klasa 1 
  • Duże
  • Ręcznie zbierane i starannie wyselekcjonowane 
  • Słodki karmelowy smak
  • Głęboki, ciemnobrązowy kolor
  • Król daktyli
  • Z pestką w środku 
  • Gluten free
  • Skład: 100% naturalne daktyle, bez dodatku cukru, bez barwników, bez konserwantów
  • Waga: 1kg
  • Kraj pochodzenia - Palestyna z Jerycha

Medjool Large z Palestyny

Daktyle Medjool to bardzo duże daktyle. Mają miękką skórkę i jędrną konsystencje. Daktyle mają karmelowy posmak i są bardzo miękkie. Cechą szczególną jest ich rozmiar. Waga daktyla może sięgać nawet do do 27 gramów. Są bardzo pożywne, idealne jako zdrowa przekąska. Świetnie współgra z poranną kawą lub owsianką. 

 

 

Jak przechowywać?
Daktyle należy zawsze przechowywać w hermetycznym pojemniku, aby zapobiec ich wysychaniu. Zalecamy przechowywać daktyle w chłodnym miejscu (lodówce), jeśli to możliwe. Zapakowanymi w wygodne pudełko.

 

Najlepiej spożyć przed: 30.04.2026

Przechowywać w lodówce

Uwaga: Owoce zawierają pestki!

 

Wartość odżywcza Medjool w 100g / 295 kcal 

Węglowodany   75g. 
Białko   1,8g.
Błonnik   7g
Tłuszcz  0,3g
Żelazo   0,9g
Wapń  64mg
Magnez   54mg
Potas  696mg

Daktyle to naturalne owoce, które przed spożyciem należy umyć i sprawdzić czy w środku są zdrowe. Ze względu na proces dojrzewania, do 10% owoców może mieć drobne zmiany w postaci czarnego nalotu w środku- co jest naturalne i nie stanowi wady produktu.
Ciemniejsze zabarwienie lub „czarny proszek” – to Aspergillus Niger, który powstaje w trakcie dojrzewania. Nie jest szkodliwy, nie wytwarza toksyn ani nie przenosi się na inne daktyle, ale może wpływać na smak dlatego zaleca się otworzenie daktyla i sprawdzenie jego wnętrza przed spożyciem.

Opinie

4.50
Liczba ocen: 105
Oceń i opisz