Daktyle Mabroum 500g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
- Chrupiące
- Czerwono-brązowy kolor
- Łagodny smak
- Nieco twardsze niż inne daktyle
- Z małą pestką w środku
- Smak toffi
- 100% naturalne
- Pochodzenie : Arabia Saudyjska
Daktyle Mabroum są cudownie słodkie i lepkie, z jasnoczerwono-brązową skórką i trwałym smakiem toffi na podniebieniu. Mają łagodny i przyjemny smak, ale są znacznie twardsze niż inne odmiany daktyli. Konsystencja przypominająca cukierki jest dokładnie tym, co czyni Mabroum wyjątkowym. Dodatkowo zawierają wiele naturalnych włókien i minerałów, które przyczyniają się do zdrowego ciała i umysłu.
Mabroum smakuje inaczej niż inne odmiany daktyli, a ich wyrazisty smak zaskoczy Cię.
Mabroum nie są suche, ale bardzo gumiaste. Dlatego najlepiej spożywać je w temperaturze pokojowej, a nie prosto z lodówki.
Aby naprawdę cieszyć się Mabroum, oto jak je zjeść:
1. Podziel daktyla na pół i wyjmij pestkę.
2. Włóż jedną połówkę do ust i pozwól jej stopić się jak cukierek.
3. Następnie przeżuj, aby cieszyć się pełnym smakiem daktyli Mabroum.
Jest jak cukierek, ale zdrowy i w 100% naturalny!
Pakowane w pudełko widoczne na zdjęciach. Daktyle Mabroum będą więc idealnym prezentem dla bliskich!
Najlepiej spożyć przed: 10.2023
Sposób przechowywania:
Daktyle twarde (jak Mabroum, Kabar, Ajwa)
– Do 1 miesiąca: można je przechowywać w temperaturze pokojowej
– Do 5 miesięcy: Przechowuj je w lodówce
– 5-12 miesięcy: Przechowuj w zamrażarce
Wartość odżywcza w 100g.
Wartość energetyczna: 274 Kcal
Białko: 2,8g
Węglowodany: 75g w tym cukry 70g
Błonnik: 20g.
Tłuszcz: 0,5g
Żelazo: 1,2mg
Wapń: 64mg
Magnez: 43mg
Potas: 800mg
Sód: 2mg
Dane techniczne
Daktyle | całe owoce |
Pochodzenie | Arabia Saudyjska |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.